Scholen

Werk maken van kerndoelen

Het Geheim van de Smit op school

Scholen zetten Het Geheim van de Smit in voor een praktische en concrete invulling van meerdere kerndoelen binnen het thema Burgerschap, voor zowel PO als VO:

  • Executieve functies ontwikkelen: jezelf leren kennen.

  • Welbevinden vergroten: door het leren kennen van de eigen motivatie en het leren zien van mogelijkheden.

Op basisscholen ondersteunt Het Geheim van de Smit leerlingen van groep 7 en groep 8, op scholen in het voortgezet onderwijs leerlingen in de brugklas en in het tweede leerjaar. Voor scholen bestaat het programma uit een mix van klassikale/groepsopdrachten en individuele aandacht, op maat afgestemd met de school.

"Belangrijke keuzes voor school en profiel moeten kinderen maken als ze nog erg gericht zijn op de belangrijke beïnvloeders om hen heen. Door kinderen in die fase te leren ontdekken wat zij zelf willen, worden hun keuzes authentieker en groeit hun motivatie om te leren. Daar doen ze de rest van hun leven hun voordeel mee."

Mogelijkheden

Scholen stemmen met Het Geheim van de Smit af hoe het programma het beste verweven kan worden in hun lopende lesprogramma. Deze scholen kiezen ervoor om zich te onderscheiden door hun leerlingen - in de levensfase dat dit het meeste impact heeft - ondersteuning te bieden bij het leren maken van de concrete vertaalslag naar zichzelf: wat zegt het over mij dat ik dit leuk vind?

Benieuwd wat Het Geheim van de Smit voor jouw school kan betekenen? Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.